Riekje Boswijk-Hummel

Riekje Boswijk-Hummel (1946)

studeerde Nederlandse taal en letteren, gaf enkele jaren les, maar verdiepte zich later in Boeddhisme, Soefisme, Christelijke mystiek, psychologie en psychotherapie.

Met haar man Jan Boswijk richtte zij in 1982 Centrum Boswijk op, waar zij groeps- en individuele therapie gaf. In de loop van de jaren ontstond bij haar een heel eigen kijk op psychologische processen en ontwikkelde ze een model met een daarbij passende manier van therapeutisch werken. De Opleiding Transpersoonlijke Psychotherapie die Jan en Riekje in 1986 startten is hierop gebaseerd en wordt nog steeds gegeven in het Boswijk Instituut.

Jarenlang heeft Riekje haar inzichten uitsluitend mondeling overgedragen. Pas in 2016 lukte het haar om deze theorie in zijn geheel en gedetailleerd te beschrijven in het boek ‘De Reis van het gewaarzijn’.

Eerder schreef zij diverse andere boeken: Revolutie binnen de relatie, De geboorte van moeder en kind, Ruzie, De anatomie van liefde, Sinterklaas en God, Liefde in Wonderland, Afscheid nemen, Troost en Boos.

Tot 2017 heeft Riekje met grote regelmaat workshops en lezingen gegeven voor leken en professionals. Tegenwoordig wijdt zij zich in toenemende mate aan haar beeldende werk, waarvan de afbeelding op het omslag van ‘De reis van het gewaarzijn’ een voorbeeld is.

Meer over Riekje op haar website riekjeboswijk.nl